30.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMembrii secţiilor de vot au şomat

Membrii secţiilor de vot au şomat

Referendumul nu i-a interesat prea mult pe locuitorii comunelor din jurul Craiovei. Ieri la prânz, în cele două secţii de votare din comuna Gherceşti, circa 15% din votanţi se prezentaseră la urne. „Cei care au votat au venit de dimineaţă. Mulţi sunt plecaţi la biserică sau sunt la muncă la câmp. Spre seară vor veni mai mulţi“, a explicat unul dintre membrii unei secţii de votare. La Malu Mare, numărul celor prezenţi la urne era ceva mai mare la ora prânzului. Din circa 1.800 de persoane, la principala secţie de vot din comună își exprimaseră opțiunea aproximativ 350 de oameni.
La Podari, primarul PSD, Constantin Gheorghiţă, a reuşit să-i mobilizeze mai bine pe votanţi, astfel că, în jurul orei 13.00, prezenţa la vot era undeva în jur de 25%. Cei mai dezinteresaţi de referendum până la ora prânzului au fost locuitorii din comuna Işalniţa. Aici, prezenţa la vot era în jurul a 15%. Primarul proaspăt ales a dat semnalul începerii votării la prima oră a dimineţii, iar apoi s-a dus la o nuntă unde era naş.
Unul dintre pensionarii care îşi făcea veacul pe lângă secţia de votare spera ca Traian Băsescu să rămână în funcţie. “Băsescu mi-a tăiat pensia cu 5%, dar ăştia o să mi-o taie de tot”, a spus el pe un ton amuzat. Elementul comun al votului de la referendum a fost numărul mare de alegători care au votat pe liste suplimentare şi al cererilor pentru urna mobilă. În fiecare comună din jurul Craiovei au fost zeci de solicitări pentru urna mobilă, de câteva ori mai multe decât la alegerile locale de acum o lună şi jumătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS